Veganska brownies med dulce de coco utan vetemjöl
Brownies
3 dl Semper finmix3,5 dl strösocker
3 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 burk svarta bönor à 400 gram
3,5 dl vatten
1 dl solrosolja
Dulce de Coco
2 burkar kokosgrädde à 400 ml
3 dl råsocker
1 nypa salt
Sätt på ugnen på 175 grader. Pressa ner bakplåtspapper i en form ca 20*30 cm.
Sikta ner finmix, strösocker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj i vatten. Mixa dem tillsammans med vatten och olja till en slät vätska. Vispa ihop de torra ingredienserna med vätskan. Jag brukar använda en ballongvisp. När du har en slät smet utan klumpar häller du ner den i den förberedda formen. Grädda i ca 30 minuter eller till brownies är något torr i mitten. Skaka på formen, kakan ska inte vara lös i mitten utan fast. Ta ut och låt svalna
Dulce de Coco:
Rör ihop kokosmjölken, råsocker och flingsalt i en kastrull. Koka upp och lär sjuda i ca 40 minuter. Rör om då och då så det inte bränns.
När du fått en karamellfärgad kolasås, häll över den i en skål och låt svalna helt. Tänk på att den blir fastare när de svalnar så låt den inte koka allt för länge.
Bred ut dulce de cocon över brownien och skär o bitar.