allergirecept.blogg.se

Eftersom familjen börjar stor och alla har olika allergier och väljer att äta olika typ av mat så tänkte jag samla så mycket det går på ett ställe som alla enkelt kan komma åt.

Sockerkaka utan ägg, mjölk och vetemjöl

Publicerad 2015-06-24 15:43:37 i Allmänt,

• 4 1/2 dl glutenfritt mjöl. Jag tog 215 gram mjölmix och 34 gram kakao. 
• 3 dl socker
• 2 tsk vaniljsocker
• 3 tsk bakpulver
• 80 gram mjölkfritt smör rumstempererat 
• 1 1/2 - 2 dl kokosmjölk
• kokos till att bröa formen med funkar med glutenfritt ströbröd eller mjölmix också. 

Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet. Häll upp i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda i ugn 200 grader i ca 45 minuter. Känn efter med sticka. Lägg på bakplåtspapper efter 30 minuter så den inte blir bränd. 





Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela